Pas op! Nieuwe Pinpas-truc!

ma 15 augustus 2011

Er is een nieuwe truc in omloop waarmee u snel en trefzeker van uw geld wordt afgeholpen bij pinnen via een betaalautomaat. De afgelopen maand zijn er al drie aangiften in Cannes gedaan, de eerste (Roemeense) boeven zijn opgepakt, maar de politie vreest voor een vrij grote bende; de truc is ook al elders in de kuststreek opgedoken.
Het werkt als volgt:
U steekt uw kaartje in het sleufje nadat u goed over uw schouder hebt gespeurd naar eventuele zich verdacht ophoudende personen.
U tikt (goed afgedekt natuurlijk) uw code in, plus het verlangde bedrag.
U hoort het vertrouwde gereutel van de machine en houdt uw hand beschermend klaar voor de gelduitgiftegleuf. Maar er komt niets uit!
Betaalautomaat leeg? Nee, uw geld werd wel degelijk door de machine aangereikt. Alleen, u kunt er niet bij. Over de uitgiftegleuf zit een namaakgleuf geplakt (niet van echt te onderscheiden) met aan de binnenkant een stevige kleefstrip, waaraan uw geld blijft plakken.
Zodra u uw hielen heeft gelicht om binnen de bank verhaal te halen, of om aangifte te doen bij de politie, rukt een onverlaat de nepgleuf van de echte los, met medeneming van uw bankbiljetten. Naar schadevergoeding kunt u fluiten: de automaat betaalde immers netjes uit, en uw pasje werd niet gekraakt.
Is er iets tegen deze nieuwe dieventruc te doen? Nee, behalve heel goed opletten. Wrik vooraf aan de gleuf en kijk of er speling in zit; niet te hard rukken natuurlijk, anders wordt u zelf opgepakt.
Bent u toch slachtoffer, niet weglopen! Blijf pal voor de automaat staan, bel het alarmnummer van uw creditcard/pinpas, de politie of de bank waar u probeerde te pinnen en vraag of er iemand komt. Of, als u met meer bent, laat iemand de wacht houden en iemand naar binnen gaan om een bankbediende te waarschuwen.
En pin vooral niet overal: het veiligst is een automaat IN een bank zelf, of ergens anders waar permanent toezicht is of bewakingscamera’s hangen. Want hoe desolater de betaalautomaat, des te groter de kans dat u wordt opgelicht; is het niet met deze truc, dan wel met een andere. Of erger.

6 gedachten over “Pas op! Nieuwe Pinpas-truc!”

 1. Niet te geloven wat ze allemaal verzinnen die Roemenen etc.
  Werd laatst in Cannes in een restaurant aangesproken door een man die vroeg of ik geld had omdat hij honger had.
  Ongelooflijk dat dit allemaal mogelijk is.
  Het leven wordt er niet leuker dat we bijna niemand meer kunnen vertrouwen.

 2. Hi Renée,
  Bedankt voor de tip.
  Gelukkig hebben we nog niet veel boeven in de Lot, maar je kunt beter op de hoogte zijn van alle trucs, voordat je slachtoffer wordt.
  En let vooral op de rij wachtenden achter je ,die de wacht voor je houden als je hulp haalt, daar zit natuurlijk ook geboefte tussen!!!!
  Groetjes,
  Jacqui.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven