Geen trek in DSK

ma 30 juli 2012

Ik word altijd een beetje onpasselijk als het over DSK gaat, maar sinds ie in Cannes ineens zomaar voor m’n neus werd geduwd, heb ik mijn buik er echt van vol. Kijk, die man, die mag ik niet. Maar al die gehaaide types die een graantje proberen mee te pikken van de afgang van de baas van de Wereldbank vind ik zo mogelijk nog een tandje erger. Maar liefst tweeëntwintig patenten zijn er geregistreerd met de initialen van Dominique Strauss-Kahn in de naam van een of ander produkt, dat de bendenkers anders waarschijnlijk aan de straatstenen niet kwijt zouden raken. En nu dit weer: een drankje. En niet zomaar een drankje, nee, een heus aphrodisiac, een lustopwekkend drankje op basis van saffraan en kiwi dat vooral bedoeld is om vrouwen een zetje in de wellustige richting te geven. ‘Drink Saffron Kiwi’ heet het. Voelt u ‘m?
De bedenker is een zekere Stephane Briault, die in kiwi’s doet, en die een dealtje heeft gesloten met saffraankweker Patrice Guillard. Voelt u ‘m?
In de Cannoise bar waar ik een afspraak had, werd ik voor het eerst en ongevraagd op zo’n flesje DSK getrakteerd. Er werd verwachtingsvol naar me gekeken, door zowel de barkeeper als de twee keurige heren die ik zou interviewen. Niet te zuipen, dat spul! Ik vroeg meteen om een biertje om de ranzige smaak wel te spoelen. “Of ik dan niks bijzonders opmerkte?” Zeker wel. Dat € 9 voor een minuscuul flesje mierzoet ‘supersap’ grenst aan een roofoverval. Dat ik nauwelijks kan bevatten dat het met 10.000 flessen tegelijk uitgerolde concept in de ‘clubby scene’ van Parijs en de Rivièra nog een hit lijkt te worden ook. En dat ik weleens wil zien wie hier het meeste aan gaat verdienen: er is vast wel een slimme advocaat bereid om de auteursrechtelijke belangen van DSK te verdedigen en de producent voor de rechter te dagen. Diens factuur komt dan ongetwijfeld weer terecht bij Anne Sinclair, voorheen madame DSK en tegenwoordig hoofdredacteur van de Franse Huffington Post. Ze draaide tot nu toe altijd op voor de juridische kosten van de strapatsen van haar ex. Ze kan het zich permitteren, ze is miljonaire. Maar of ze nog steeds het kind van de rekening wil zijn? ’t Zal we een eindafrekening worden.

8 gedachten over “Geen trek in DSK”

 1. als rechtSgeaarde feministe van avant la lettre vind ik dit ook heel erg WANSMAKELIJK
  en getver dan moet je voor je werk de smoezelige aanbieders van deze ranzigheid ook nog intervieuwen
  jasses jasses
  het zou leuk zijn te vernemen wat anderen als meest geschikte reactie hierop kunnen bedenken
  ik kom niet verder dan volkomen negeren
  doen of je neus bloedt en als ze “opmerkingen” gaan maken ze verzoeken bij de les te blijven omdat je tijd beperkt is en je die dag nog meer afspraken hebt
  en die jsk zelf ………………..
  och als er jonge meiden zijn die volstrekt op vrijwillige basis een graantje willen meepikken van de miljoenen van hem dan wel zijn ex ……………………
  mijn zorg niet
  maar ik heb ook geen enkele behoefte kennis te nemen van hun wederwaardigheden noch van ‘smans eigenaardigheden
  bah, bah, bah,
  laten ze het lekker binnenskamers houden
  zo genoeg gewalgd
  we gaan de hond uitlaten want vlgs. buienradar hebben we binnen drie kwartier rekening te houden met een plensbui

  1. Dag Maaike,
   Ik sta mijn mannetje wel hoor. Maar dank je wel voor je gloeiende verontwaardiging.
   Misschien toch ook geen gek idee om de hond in die plensbui uit te laten: Ff afkoelen? ;-)

   1. Ik heb zo’n immense afkeer van DSK met zijn uitgezakte lijf en van alle details om hem heen.
    Natuurlijk zijn er hele bevolkingsgroepen, die een graantje proberen mee te pikken, ze doen maar.
    Begrijp alleen zo’n vrouw als Sinclair niet, die net als Hillary Clinton, pal achter hun man blijven staan, je maakt jezelf toch onsterfelijk belachelijk, terwijl beide vrouwen best in staat zijn om alleen te opereren.
    Ik hoop dat Sinclair haar miljoenen op een andere manier gaat uitgeven en hem verder alleen laat sukkelen.
    Hier geen regen, maar bloedheet, rustig aan vandaag.
    Fijne dag en bedankt nog voor ale je heerlijke recepten.
    Jacqui.

   2. Dag Jacqui,
    Anne Sinclair heeft hem al de deur uitgeschopt, maar is nog niet officieel gescheiden; ze zal dus nog wel wat verplichtinkjes hebben waar ze (nog) niet onderuit kan.

 2. Voor Anne Sinclair hoop ik oprecht dat dit de “definitieve eindafrekening” wordt….en laten we voortaan met zijn allen geen aandacht meer schenken aan deze afgrijselijke minkukel…..!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven