De wolven en de schapen

do 20 juli 2017

De regering in Parijs heeft besloten dat er tussen 1 juli 2017 en 30 juni 2018 in Frankrijk 40 wolven mogen worden afgeschoten. Met zo’n nieuwsberichtje heb ik het altijd een beetje moeilijk. Dieren neerknallen, dat doe je niet en ik vind wolven prachtig, in elk geval om te zien. Aan de andere kant snap ik de herders wel van wie de kuddes regelmatig door wolven worden aangevallen. Ik las een paar cijfers: er lopen ongeveer 360 wolven rond, waarvan de meeste nogal in de Alpes-Maritimes en de Alpes-de-Haute-Provence. Maar in 2016 en in de eerste helft van dit jaar zijn naar schatting 8.000 schapen en lammetjes aan de wolven ten prooi gevallen.

4 gedachten over “De wolven en de schapen”

  1. Hm, mijn gevoelens zijn zo mogelijk nog gemengder. Om te beginnen heb ik ooit in de Drôme op een camping gestaan bij een klein bos onderaan een klif. Daar vond je heel veel schapenbotten. Het verhaal wilde dat het de boeren gewoon niet interesseerde als er eentje over de rand lazerde. Nu komt de wolf en schreeuwen ze moord en brand.
    Komt nog eens bij dat het vaak niet om wolven maar om verwilderde honden gaat. Maar ja, als een wolf de boosdoener is, krijgt de boer een schadevergoeding van de staat.

    1. inderdaad, de wolven krijgen ook wat mij betreft te vaak de schuld, ook losgebroken of verwilderde (jacht)honden vertonen dit gedrag. ook hier dit euvel al hoewel de wolven nog niet hier zitten, al wel in de Aveyron, maar deze zijn nog solitair. gevaarlijk voor vee worden ze pas als ze in troepen gaan leven

  2. Wat mij betreft is de wolf welkom in Nederland! Laten Roodkapje en haar grootmoeder maar gewoon wandelen door het bos heen want de wolven zullen hen gewoon ontwijken en oma is toch te taai! Hier in Nederland zullen géén drie biggetjes rondlopen die huisjes van stro, hout en steen maken om Midas Wolf te weren want het omver blazen ervan is toch al te vermoeiend en zo lief zijn Knir, Knar en Knor ook weer niet! En vooral hopen dat de wolf de mensen die nog geloven in Roodkapje zoveel mogelijk vermijdt. Zij zijn in feite véél bloeddorstiger!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven