Hollywood in de Var

wo 16 augustus 2017

Categorieën: ,

Zaten we al opgescheept met het al dan niet gescheiden Hollywood-echtpaar Pitt-Jolie dat eigenaar is van Château Miraval in Correns, nu heeft ook de Amerikaanse filmproducent George Lucas (Indiana Jones, Star Wars) een wijndomein om de hoek gekocht: het Château Margüi nabij het dorpje Châteauvert in de Var. Landgoed met een kasteeltje uit de 18e eeuw, een Romaanse kapelletje en 115 ha terrein, waarvan 15 wijngaard en 3 olijfgaard. Het château levert gecertificeerde biowijn binnen de Appellation Côteaux Varois en Provence. Lucas kocht het geheel voor een slordige 15 miljoen en gaat er voor nog eens 10 miljoen aan verbouwen. Ook het personeelsbestand wordt uitgebreid, van 3 naar 15 medewerkers.
Het domaine werd door de vorige eigenaren al met enige regelmaat als filmlocatie verhuurd, dus wie weet zien we het nog eens terug in een volgende Star Wars-episode. May the wine be with you!
Even binnenkijken kan hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven