Alles op een koopje

Voor iedereen die zich weer helemaal het schompes heeft gekocht aan de Sinterklaascadeautjes. En voor iedereen die straks natuurlijk financieel dubbel total loss gaat vanwege de peperdure Kerst- en jaarwisselingsfestiviteiten. Dat wordt dus niet alleen fysiek op dieet met ingang van het nieuwe jaar. De naar adem happende flappentap en de nasmeulende creditcard gaan magere tijden tegemoet als de bankrekening eenmaal diep in het schaamrood is gedoken. Kan dat anders?
Tuurlijk; je kunt het allemaal ook gewoon laten. Maar daar zal ik de handen wel niet voor op elkaar krijgen.
Alternatiefje dan maar? Kijk eens op https://vide-greniers.org/PACA Daar vind je van alles aan vide greniers, brocantes, marchés en bourses bij elkaar. Dagelijks genoteerd en ververst, kun je zien waar er bij jou in de buurt koopjes te halen zijn. Leuke dingen tegen kleine prijsjes, wat wil je nog meer? Nou, misschien wel bijzondere dingen tegen heel kleine prijsjes. Want je kunt ook een kijkje nemen bij een vide maison bijvoorbeeld, inderdaad, een huisopruiming (https://vide-maisons.org). Vintage kleding? Kijk eens op https://vide-dressing.org of https://bourse-aux-vetements.org Even naar helemaal onderaan de home page scrollen en je vindt nog veel meer mogelijkheden. Scheelt toch een stevige slok op een borrel. En dat dan het hele jaar door hè. Plezier!

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler en hoofdredacteur van www.coteprovence.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: