Niks te wensen en toch gelukkig

zo 31 december 2017

‘De zon gaat onder, ik voel me bijzonder’. Ik leen deze regels even van dichter Rudi ter Haar die ze opschreef voor zijn gedicht ‘De uitvinding van de romantiek’ dat in 1967 verscheen in het Amsterdamse studentenweekblad Propria Cures. ’t Zijn niet de openingsregels trouwens, het is het hele gedicht. En het geeft precies weer wat ik ervoer toen ik samen met de honden (en de kat, die loopt ook gezellig mee tegenwoordig) een rondje om het huis maakte en in een adembenemend avondrood de zon zag ondergaan. Heel even dacht ik, bij het aanschouwen van dit natuurschoon: ‘Shit, staat de boel weer in de fik?’, wat me logisch lijkt na de zomer vol bosbranden die we gehad hebben. Maar toen drong die schoonheid in alle volheid tot me door en werd ik er zowaar een beetje poëtisch van. Al helemaal toen ik me omdraaide en aan de tegenoverliggende avondhemel een benevelde maan zag opkomen. Ik heb ze niet in één beeld kunnen vangen, helaas. En in fotogeknutsel ben ik niet zo goed, dus ik zet beide plaatjes maar naast elkaar. En analoog aan Rudi ter Haar voeg ik eraan toe: ‘De maan komt op, ik voel me top’.
2018: ik ben er helemaal klaar voor.

2 gedachten over “Niks te wensen en toch gelukkig”

  1. Ja van al die schoonheid krijg je het gauw op je poëziespieren, van lelijkheid trouwens ook. Pas maar op anders ga je nog gedichten schrijven ook als dat vuur eenmaal brandt. Ik heb bij mij achter een vreugdevuur dat direct wordt aangestoken. Andere jaren dacht ik dat er brand was, maar gelukkig het is de buurt maar die alles in de hens wil steken. Nog veel droge wijnen en een nat bos gewenst voor komend jaar.

    1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

      Pas de souci Leegschrift, ik zal er geen gewoonte van maken. Dank voor de goede wensen, met name dat natje & droogje vallen zeer in de smaak. Ik wens jou van harte alles insgelijks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven