Even een update: ça va bouger!

di 25 februari 2020

Zo. Het zit erop. Ik heb m’n laatste editie als hoofdredacteur van Côte & Provence afgeleverd. Eind deze week ligt mijn finale nummer in de winkel. Een mooi blad, vol verrassende reportages, boeiende interviews, interessant nieuws en handige informatie. Zoals dat me voor ogen stond toen ik het tijdschrift in 2001 zomaar ineens bedacht op een zonnig caféterras. Ik heb er daarna altijd met heel veel plezier aan gewerkt, samen met een fijn team van topmedewerkers. Daardoor lag er elk kwartaal een mooi journalistiek magazine in de winkel waar je als lezer net zo blij van werd als wij.
De uitgever heeft thans andere plannen, een commerciële formule waarin ik me niet kan vinden. Het is een keus, maar niet de mijne. Dan houdt het op. Ik hecht nou eenmaal aan journalistieke en kwalitatieve normen en waarden, zoals de lezer die wenst, en waarbij ook adverteerders en sponsors zich prettig voelen. Dus vanaf nu ben ik niet langer verantwoordelijk voor wat er op papier, op de site en op de sociale media van Côte & Provence verschijnt.
Maar zoals Le petit Prince (Antoine de Saint-Exupéry) het al in 1943 zei:
“Pour chaque fin il y a toujours un nouveau départ.”
Ik vertaal dat graag naar ‘het glas is nooit half leeg, het is altijd half vol. En anders tap je gewoon bij’.
Dus nee, hier houdt het niet op, natuurlijk niet. Zéker niet! Via m’n eigen platform Kijk, Zuid-Frankrijk! blijf ik jullie – samen met een paar net zo enthousiaste gelijkgestemden – bijpraten over het paradijselijkste stukje van Europa: Zuid-Frankrijk, de Provence, de Côte d’Azur. Met actueel nieuws, vakantietips, reportages, columns, interviews, aanbevolen restaurants en wijnen, levendige longreads en fijne foto-impressies.
En ja, natuurlijk ga ik gewoon door met mijn Recept van de week (elke vrijdag) en maak ik je elke donderdag via mijn vaste column deelgenoot van m’n belevenissen (nou ja, -jes) in de Provençaalse contreien.
Uiteraard ontvang je die recepten, m’n column – en binnenkort een uitgebreide nieuwsbrief – zoals altijd in je mailbox als je je op m’n site hebt geabonneerd. Maar kijk tussendoor ook maar vast op https://kijkzuidfrankrijk.com/site Er is nog zoveel te vertellen en er komt nog zoveel aan dat je misschien best zou willen weten. On se verra!

Renée Vonk-Hagtingius

42 gedachten over “Even een update: ça va bouger!”

 1. Och, wat jammer…… Lazen het altijd met veel plezier. En keken altijd uit naar wat nu weer zou zijn/komen.
  Bijzonder spijtig. Ga je wat dit betreft missen.
  Hoop dat je snel een andere draai gaat vinden. Wij hopen dat dit dan weer vaak zal/kan verschijnen.
  Het ga je goed!!
  Evert.

 2. Charl van der Gouw aka Charly Shire

  Jammer dat je niet fatsoenlijk de kans krijgt dat af te maken wat je met veel enthousiasme begonnen bent. Wel fijn dat je voor ons blijft schrijven want ik weet het meestal erg te waarderen

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   Ach wat aardig! Natuurlijk blijf ik door schrijven! En ik zou het echt geweldig vinden als je me blijft volgen. Dank je wel!

 3. Marja van der Leest-van Keulen

  Knap dat je zo’n keuze maakt. Chapeau! Ik blijf je zeker volgen via dit kanaal. Dat is iedere week weer een beetje Franse zon in een grijs Nederland.

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   Dank je wel lieve Bram (en Ellen). ‘t Is misschien maar een klein lichtpuntje, maar wel eentje met een hart(je) en een ziel.

 4. Hoi Renée, we blijven je volgen via Kijk ZuidFrankrijk! Betekent dit ook veranderingen voor de ‘zusterbladen’ van C&P?
  Misschien tijd voor een eigen receptenboek? Of een tv-programma ‘Kijk ZuidFrankrijk’? Wellicht niet, want ook dat is te commercieel tegenwoordig. Of wat dacht je van workshops ‘column schrijven, reisverhalen schrijven, etc..’? Ben ik je eerste cursist!

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   Ha Isabelle! Dank je wel. Over de zusterbladen gaat alleen de uitgever, dus daar kan ik niks over zeggen. En een eigen receptenboek: ik heb er al twee geschreven. En voor de rest, ik ben overal voor in! Ik heb helemaal, niks tegen commercie. Behalve als dat een mooi blad om zeep helpt. Ik ga de vuile was niet buiten hangen, maar het door de uitgever beoogde verdienmodel ging me echt te ver.

 5. Bonsoir Renee, “Einde oefening, nieuw hoofdstuk” Jammer, es war einmal…… Des te beter voor ons, kun je je helemaal gaan toeleggen op de nieuwsbrief van Kijk Zuid Frankrijk. Heerlijk, nog meer ins & outs over het heerlijke Franse leven. Lekkere recepten en heerlijke adresjes,mooie routes die we met de auto kunnen gaan maken. Bijzondere, verborgen logeerplekjes. Ik verheug me op een nieuwe “Kijkzuidfrankrijk” Heerlijk, ik verheug me altijd op je mails, effe wegdromen.

 6. Fijn, dat er iemand is…u (jij) mevrouw Vonk (Renee) ….die haar instinct volgt en kwaliteit wil leveren als journalist! Iedere mail lees ik met plezier en iedere mail bevestigt de inhoud mijn herinneringen aan La Douce France. In het grijze Nederland kook ik vaak de recepten, Prima te doen, veel dank en ga zo door ?

 7. Toch jammer Renée dat je die beslissing hebt moeten nemen, het was toch jouw kindje
  Maar ik begrijp het wel en jou kennende, blijf je niet stil op je bergje zitten, ben je te creatief voor.
  We zullen nog heel lang daarvan kunnen genieten
  Sukses en liefs,
  Jacqui.

 8. Ik dacht “Die gaat met pensioen”, maar niks van dat alles! Je laat je gewoon niet in het bekende hoekje drukken en volgt liever gewoon je eigen weg. Girl power! Goed zo meid. We zijn nog lang niet van je af en gelukkig maar want dat zou ik echt jammer vinden. Het is elke week weer fijn om even ‘in Frankrijk’ te zijn en leuk om soms je recepten uit te proberen.
  Nou, genoeg veren, hou je schoenen aan want je hebt behoorlijk wat positieve reacties en ga door met hoe je bent. Niks mis mee. Wil

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   Ik dacht even bij jouw “nou, genoeg veren” ‘Daar komt dan nu de pek!’ Maar nee, nóg een veer of twee! Ik weet bijna niet meer hoe ik kijken moet bij al die loftuitingen. Ik ga dus maar even een flinke portie zitten blozen. Dank je wel. En pensioen? Moi? Nog iets teveel gggggrrr-power madame! ;-)

 9. Een mooi statement Renée!! Heb eerder andere tijdschriften opgezegd vanwege overdaad aan onzin in de bladen!! Ik blijf je volgen op de nieuwe website en laat de C&P voortaan gewoon links liggen. Salut Saskia

 10. Yvonne Keijzer-Natan

  Ik voel me bevoorrecht dat ik (met mijn Nederlandse school) in deze laatste editie mag staan! Ook ik blijf je volgen. Heel veel succes!

  1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

   Wat dacht je van deze site Anne? We gaan ‘m lekker uitbouwen en uitbreiden. En onderscheidend is ie natuurlijk al. :-)

 11. Lieve Renée, ik koop dat blad van af nu dus nooit meer! Gelukkig ga je door met deze site. Jullie schrijven zo leuk ( ook je echtgenoot) ik kijk iedere week uit naar je stukjes en recepten en alle info, ga zo door en uitbreiden van de site klinkt als muziek in mijn oren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven