Ménerbes in de race

vr 28 februari 2020

Voor het populaire tv-programma ‘Le Village Préféré des Français’ (sinds 2012 op FR-3) is dit jaar Ménerbes geselecteerd als kandidaat namens de regio Le Sud/Paca. Eén van de ‘plus beaux villages de France’ in de Luberon (Vaucluse). Er doen 13 andere dorpen mee, waaronder Cargèze op Corsica.
Het gaat erom welke dorp de Fransen het mooist vinden of het meest waarderen. Iedereen kan tot 19 maart zijn/haar stem uitbrengen via internet. Klik hier om mee te doen.
Vanwege zijn unieke ligging op een rots tussen de wijngaarden is Ménerbes al jaren een toeristische attractie. Destijds min of meer ‘ontdekt’ door Picasso waarna onder anderen Nicolas de Staël, Albert Camus en Dora Maar er gingen wonen. Echt beroemd werd Ménerbes door het boek ‘Een jaar in de Provence’ van Peter Mayle.
In juni wordt op FR-3 in een speciale uitzending de winnaar bekend gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven