Corona: Frankrijk opgeschaald naar stadium 3

zo 15 maart 2020

Vanwege de snelheid waarmee het coronavirus zich thans in Frankrijk verspreid heeft premier Edouard Philippe zaterdagavond heel het land onder stadium 3 geplaatst. Wat betekent dat alle niet voor het levensonderhoud of de gezondheid noodzakelijke openbare gelegenheden per heden gesloten zijn. Zoals bars, cafe’s, restaurants, bioscopen, winkels en dergelijke. Supermarkten, pharmacies, tabacs, banken en bezinestations blijven wel open.
Sinds gisteren zijn er 830 nieuwe coronagevallen bijgekomen, wat het totaal aantal besmettingen op 4.499 brengt, waarvan 281 in de regio Le Sud/PACA en 106 op Corsica. Het dodental in heel Frankrijk is gestegen tot 91.
De overheid waarschuwt nogmaals: slik vooral géén anti-inflamatoire/ontstekingsremmende pijnstillers die ibuprofen of cortisonen bevatten. Die verergeren iemands toestand alleen maar. Je kunt beter een paracetamolletje nemen.
De gemeenteraadsverkiezingen gaan vandaag gewoon door. Stemgerechtigden worden opgeroepen hun eigen pen mee te brengen. Alleen de kleuren blauw en zwart zijn toegestaan. Mondkapjes mogen niet het stemlokaal in: je moet herkenbaar zijn. In elk stemlokaal is ontsmettende handgel aanwezig, de stemhokjes worden elk halfuur schoongemaakt.
Op deze kaart is de verspreiding van het virus te volgen: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven