Dodental loopt op

wo 25 maart 2020

In heel Frankrijk zijn nu 22.304 mensen besmet. Er liggen 10.176 patiënten in de hospitalen van wie er 2.516 beroerd aan toe zijn. Het aantal doden bedraagt nu 1.100, een plus van 244 in 24 uur.

Regio Le Sud/PACA: 1.595 besmettingen, 509 ziekenhuisopnames, 133 mensen in reanimatie. In de departementen Alpes-Maritimes, Le Var, Vaucluse en Bouches-du-Rhône zijn 26 mensen overleden.
De regionale autoriteiten van Le Sud/PACA verstrekken geen nadere cijfers per departement meer, behalve de prefectuur van de Vaucluse: 59 besmettingen, 8 in het hospitaal, 4 overledenen.

Monaco: 27 besmettingen.
Corsica: 218 besmettingen, 12 doden.
Le Drôme: 112 patiënten, 9 overleden.

Alle getallen, ook die met betrekking tot heel Frankrijk, zijn van betrekkelijke betekenis. Er wordt alleen gekeken naar slachtoffers die in de ziekenhuizen overlijden. Overledenen in EHPAD’s (verzorgingshuizen) en in thuis-quarantaine blijven (nog?) buiten de statistieken.

De wetenschappelijke gezondheidsraad die de regering adviseert verwacht dat het ‘confinement’ (huisarrest) minstens 6 weken volgehouden moet worden. Daarvan is nu ruim 1 week verstreken.

Wie de deur uit gaat, moet een gegronde reden hebben. Plus de onlangs vernieuwde ‘attestation’ op zak, waarop nu ook – behalve de datum – de tijd van vertrek vanuit huis moet staan. Je kunt ‘m hier downloaden: klik hier.

Vanuit de zwaar getroffen regio Le Grand Est (Straatsburg, Mulhouse) waar de ziekenhuis overvol zijn, is een tot hospitaal verbouwde TGV ingezet om patiënten naar elders over te brengen.

2 gedachten over “Dodental loopt op”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven