Ha, een filiaal van la Petite Maison in Cannes

zo 26 september 2010

Vandaag even in Cannes geweest, het was fris en matig zonnig. De zondagse lunch gebruikt bij Mantel, mijn favoriete adres in deze meestal betrekkelijk rustige stad; na het seizoen wordt de Croisette gedomineerd door krakend-oude, maar welvarende weduwvrouwtjes met nog breekbaarder mini-hondjes. Zoals altijd was het bij Mantel (22 Rue Saint-Antoine) dik in orde en bovendien betaalbaar. Toch had ik iets van spijt toen ik naar mijn auto teruglopend, ineens zag dat er in Hôtel Majestic nu een filiaal is gevestigd van La Petite Maison, het niet te missen restaurant van Nicole Ruby in Nice (11, Rue Saint-François-de-Paule).
Ik wist wel dat Madame Ruby vestigingen in Londen en Moskou heeft en waarschijnlijk nu ook in Doubai, maar Cannes had ik nooit op haar ‘things to do’-lijstje zien staan: de vestiging staat zelfs nog niet op de eigen site. De zaak is ook nog maar pas open en gevestigd in het net verbouwde, super-sjieke hotel Majestic (10, La Croisette) en dat was wél zo slim om de jongste aanwinst meteen op de site te zetten.
Tot een paar jaar geleden had je in het hotel het beroemde, met Michelin-sterren behangen restaurant Villa des Lys, onder leiding van Bruno Oger. Die is nu in Le Cannet voor zichzelf begonnen en Villa des Lys bestaat niet meer. De hotelleiding had toen al gekozen voor de filiaal-formule en er een ‘nazaat’ van het fameuze Parijse Le Fouquet’s (Champs-Elysées) geopend. Daar is nu dus -vooral met het oog op de Méditerrane keuken- een filiaal van La Petite Maison bij gekomen. Onder de naam La Petite Maison de Nicole.
Ik heb een paar keer prima gegeten bij La Petite Maison in Nice, waarbij aangetekend moet worden dat de zakelijke Madame Ruby wel van rekenen weet. Maar ja, een van haar stamgasten is president Sarkozy. Zodra hij in Nice is of er een topconferentie organiseert, huurt hij de hele zaak af. En dan kom je als gewone burger echt net langs de bewakingsgorilla’s. Dus is zo’n filiaal in Cannes heel prettig, en nog dichterbij ook, als we weer eens niet weten wat we op zondagmiddag met opa en oma aanmoeten. Daarover later meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven