Geheimtip: het Domaine du Rayol

di 7 november 2017

Niet iedereen weet ervan, maar goed verstopt in de Var ligt een stukje paradijs op aarde: het Domaine du Rayol, een beschermd natuurgebied en eigendom van het Conservatoire du littoral. Het is bovendien een van de mooiste plekken aan de Côte d’Azur met adembenemend uitzicht op de Méditerranée. Vlakbij het plaatsje Rayol-Canadel-sur-Mer, aan de voet van het Massif des Maures en tegenover de Gouden Eilanden voor de kust van Hyères.
De landschapsarchitect Gilles Clément schiep hier zijn Jardin des Méditerranées, een ontdekkingstocht langs zo’n beetje alle bomen en planten van het Méditerrane bekken, maar ook die van de Canarische Eilanden, Californië, Chili, Zuid-Afrika en Australië. Plus de (sub)tropische vegetaties van Mexico, Azië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika.
Ook in de Pépinière vind je tal van planten die typerend zijn voor het Méditerrane klimaat en die op ecologisch verantwoorde wijze worden gekweekt.
Het Domaine beschikt over een uitgebreide bibliotheek met ruim 2500 titels op het gebied van plantkunde en tuinaanleg en -onderhoud. Pépinière en bibliotheek zijn vrij toegankelijk en hebben elk een eigen ingang.
In het midden van de 20 ha grote tuin is er het Café des Jardiniers, waar je niet alleen voor een verfrissing terecht kunt maar ook voor een prima lunch met dagverse regionale producten.
Ook worden er tal van activiteiten georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen (rondleidingen, themawandelingen, avondvisites met gids, botanische workshops, snorkeltochten, concertavonden enz.)
De tuin is het hele jaar open, hier kun je alvast een kijkje nemen: www.domainedurayol.org

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven