De kracht van paardenkracht

di 13 maart 2018

Alle moderne machines ten spijt, sommige bosgebieden laten zich niet zomaar temmen. Gewoon, omdat ze te ondoordringbaar, te onbereikbaar of te onbegaanbaar zijn. Als daar moet worden gesnoeid blijft er maar één hulpmiddel over: ouderwetse paardenkracht. Zoals in de Val des Fées, bij de Ocres de Roussillon (Vaucluse). Daar wordt circa 500 hectaren bos opgeknapt en uitgedund waardoor het gebied minder brandgevoelig wordt. Leerlingen van het Lycée agricole de la Ricarde uit L’Isle-sur-La-Sorgue helpen mee en leren zo meteen wat bosbeheer inhoudt. Het hele karwei gaat zo’n drie jaar duren. Hier kun je zien hoe dat gaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven