Vakantietip: rij de Mimosaroute (met video)

zo 5 januari 2020

Heb je ‘m eenmaal gereden dan ben je verkocht: de Mimosaroute. Bormes-les-Mimosas is het begin- en eindpunt van de befaamde route door de Var en de Alpes-Maritimes. Wie in het vroege voorjaar de Provence aandoet, mag zich de overdadige gele bloemenweelde van de bloeiende mimosa eigenlijk niet ontzeggen. En dan kom je vanzelf uit bij Bormes-les-Mimosas, de absolute hoofdstad van het kleine, gele pluisbloemetje dat hier maar liefst in zo’n 90 variëteiten voorkomt. Gedurende de bloeitijd staat alles in Bormes-les-Mimosas in het teken van dit tere gele bloemetje, dat te bewonderen valt in kwekerijen, verkocht wordt in boetiekjes en marktkramen, voorkomt op serviesgoed en textiel, en zelfs in lokale gerechten wordt verwerkt. Met tal van manifestaties en exposities, rondleidingen door kwekerijen en tuinen, cursussen en voorlichting. Meer informatie: https://www.bormeslesmimosas.com/fr
Op 23 februari is er bovendien voor 100ste keer een uitbundig bloemencorso dat grootser en mooier is opgezet dan ooit. https://www.corso-fleuri-bormes.com

Overal feesten en bloemencorso’s
De Mimosaroute voert van Bormes-les-Mimosas via Rayol Canadel, Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, Mandelieu-la-Napoule, Tanneron, Pégomas en Biot naar Grasse. Al kun je ‘m natuurlijk ook andersom rijden. Zo’n 130 km lang kun je genieten van een wuivende heldergele bomenzee het ruikt ook nog eens heerlijk subtiel. Al in 1931werd de route voor het eerst uitgezet. Alle (deels kust-)plaatsen langs de route vieren ook nog eens hun eigen mimosafeesten, er is altijd wel wat te beleven. Maar het mimosafeest van Mandelieu-la-Napoule is het beroemdst en het grootst. Dit jaar van 19-26 februari, met als thema ‘La belle Epoque’. Met praalwagens, de verkiezing van Miss Mimosa, animaties, markten. En er kan ook met gids door de mimisabossen gewandeld worden. Alle info: https://www.ot-mandelieu.fr/evenements/fete-du-mimosa-2


Bekijk hier de video van de Mimosaroute: klik hier!

4 gedachten over “Vakantietip: rij de Mimosaroute (met video)”

  1. De Mimosa is een invasieve exoot. Indien je gezegend bent met zo’n exemplaar in je omgeving ben je verzekerd van flink wat werk met het verwijderen van de overal opnieuw opschietende scheuten. Inderdaad is het nu erg mooi maar graag ook wat aandacht voor de keerzijde van dat onkruid.

    1. Kijk, Zuid-Frankrijk!

      We hebben he niet over een struikje in de tuin, maar over hele bossen. Die worden keurig bijgehouden en daar genieten heel veel mensen van. Net als van de bijbehorende feesten. Dus ik vind die keerzijde nogal meevallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven