Bistronomie: 2 wereldkampioenen en Clément Bruno

Een idee van twee ervaren horeca-investeerders: de bistronomie lanceren in het op luxe georiënteerde prinsdom Monaco. Men hecht daar nogal aan uitgebreid tafelen in de hogere prijsklasse, de bistronomie stelde er niet veel voor. Maar ja, met simplisme red je het waarschijnlijk niet in Monaco. En dus benaderden die slimme ondernemers Mauro Colagreco, de 3-sterrenchef van ’s werelds beste restaurant Mirazur in Menton, en de wereldkampioen pâtisserie Pierre Hermé. Met verzoek een ‘bistronomische’ kaart samen te stellen en als adviseurs tot de brigade met chef Pasquale Pugiliese en pâtissier Yohan Jaara toe te treden. Zo geschiedde.
Volgens de eerste recensies biedt het nieuwe restaurant Komo (18 Rue de Millo, https://www.komomonaco.com) nu superieure maar relatief eenvoudige gerechten. Prijsindicatie à la carte: € 45 – € 65.
Onder hetzelfde dak vind je ook een aparte patisserie-afdeling om je vingers bij af te likken, een ‘cave à eaux met tal van waters (vaak in fraaie flessen) vanuit heel de wereld, en een heuse fashion shop met beroemde merken.
Ook best spannend gastronomisch nieuws: in Draguignan (Var) is de flink afgeslankte Clément Bruno die echt iedereen kent van zijn wereldberoemde truffelrestaurant Chez Bruno in Lorgues, een brasserie begonnen. Onder de naam Les Trois Garçons, stellig een kleine verwijzing naar het vermaarde Les Deux Garçons in Aix-en-Provence waar destijds Cézanne en Zola elke dag aan tafel zaten. Die zaak is vorig jaar door brand getroffen maar wordt vast wel weer een keer opgekalefaterd. Enfin, in Draguignan hield het aan aantrekkelijke eetadressen niet over en het is dus mooi dat Bruno er nu begonnen is. Hij had tijd over, Chez Bruno wordt al een tijdje met succes gerund door zijn zonen Benjamin in de keuken en Samuel in de eetzaal.
Eén van de steunpilaren van de keuken is Lorgues is Dominique Sauniac en hij gaat samen met Hugo Carmona (ex Hostellerie de l’ Abbaye de la Celle) in Draguignan aan de slag. De derde garçon is natuurlijk Clément Bruno zelf. Ze presenteren een typische brasseriekaart met – ook – veel Franse klassiekers. Formulelunch € 20,50, menu € 35, à la carte € 49 -€ 60. Adres: 10 Bld. Du Maréchal Joffre, +33 (0)4 94 47 78 55, https://lestroisgarcons.business.site

Raoul Duchemin

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

Eén gedachte over “Bistronomie: 2 wereldkampioenen en Clément Bruno

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: