Recept van de week: Mediterrane kippendijen

vr 5 oktober 2012

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Vaak wordt vergeten dat de overkant van de Middellandse Zee, Noord-Afrika, ook bij het Mediterrane bekken hoort. Maar veel Zuid-Franse en Italiaanse gerechten vonden daar hun oorsprong. Dus maak ik af en toe graag een sprongetje de ‘blauwe plas’ over om er een origineel gerecht op te pikken. Zoals deze kippendijen.

Ingrediënten:
4 hele kippendijen
4 eetlepels olijfolie, plus een scheut om in te bakken
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1 Spaans pepertje (of een lik sambal)
zout

Bereiding:
Pel en stamp of maal de ui en de tenen knoflook tot pulp. Hak de peterselie fijn. Ontpit het pepertje en snij het in ragfijne reepjes. In plaats van een pepertje kan ook een lik sambal gebruikt worden. Maak een marinade van de olijfolie, de ui/knoflookpulp, het pepertje (of de sambal) en de kruiden, voeg zout naar smaak toe. Leg de kippendijen in een schaal en giet de marinade erover. Laat ze circa twee uur marineren op een koele plaats, af en toe omkeren en bedruipen met de marinade. Doe een scheut olijfolie in een grill- of koekenpan, laat heet worden en schroei de kippendijen snel rondom dicht. Draai het vuur laag en laat ze onder regelmatig keren in circa 10 minuten gaar worden. Het vlees is gaar als je er gemakkelijk met de vork doorheen prikt. Traditioneel lekker met rijst, maar ook heel lekker met gebakken aardappeltjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven