Oeufs nuages

vr 10 april 2020

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken. Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Bij een paasontbijtje hoort een paaseitje, tuurlijk. Dat kun je gewoon hard koken, pellen, en in je mik stoppen. Of je dumpt een zacht slobberding in een dopje en geeft er een stukje brood om te soppen bij. Maar hé, het kan wel allemaal wat geïnspireerder hoor, ook al zitten we in ‘confinement’ en hebben we misschien wel in de supermarkt moeten scharrelen langs niet zo goed gevulde schappen. We maken dus oeufs nuages, cloud eggs, wolkeneieren: licht, luchtig en lekker.
Eieren waren er in elk geval bij mijn buurtsuper volop, en al was het kaasrayon schandelijk geplunderd, er viel nog wel een bolletje mozzarella te scoren. Bieslook en een blaadje sla kon ik zowaar ook gewoon bemachtigen, bruin brood heb ik nog in de vriezer, dus met dat opgetutte paaseitje komt het helemaal goed. ’t Is even iets meer werk, maar zeg nou zelf: tijd hebben we genoeg op het ogenblik. Maak er dus maar wat moois van. Bonne Paques!

Ingrediënten:
4 eieren
1 bolletje mozzarella
1 bosje bieslook
handje slablaadjes
4 sneden bruin brood
zout en peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de mozzarella in stukjes.
Snipper de bieslook.
Splits de eieren, het wit in een kom, de dooiers in een bord, of op 4 schoteltjes (ze moeten wel heel blijven!).
Klop de eiwitten stijf.
Meng er voorzichtig de mozzarella en de bieslook doorheen, voeg peper en zout naar smaak toe.
Maak op een ingevette bakplaat (of op bakpapier) vier hoopjes van het mengsel; maak in het midden een holletje waar een eierdooier in past.
Laat de hoopjes in het midden van de voorverwarmde oven zo’n 5-8 minuten garen tot het eiwit begint te kleuren.
Haal de bakplaat uit de oven en doe in elk hoopje een eierdooier.
Laat alles nog een minuutje of drie in de oven verder garen.
Rooster intussen 4 sneden bruin brood en leg er wat slablaadjes op.
Haal de oeufs nuages uit de oven en verdeel ze over de broodsneden.

6 gedachten over “Oeufs nuages”

  1. Bonjour Renee,

    Bedankt voor de leuke tip, ga ik zeker uit proberen, voor het ontbijt, tijd zat….. Voor jou en manlief en natuurlijk alle kookfanaten, heb ik een heerlijke “toet”; (2 personen) 2 eiwitten stijf kloppen met 100 gram suiker en wat vanille suiker en een klein snufje zout en geraspte schil van citroen. Wanneer het stijf is een flinke dot poedersuiker er luchtig doorheen slaan. Vervolgens op bakpapier scheppen, ongeveer 4 a 6 stuks. In voorverwarmde oven van 100 graden, lekker laten drogen (een uurtje). Leg er twee op een bordje, platte kant naar binnen, daar tussen in een ijs soort naar keuze met een dot slagroom erbij en dan maar genieten.
    Lekker als ze nog een beetje lauwwarm zijn van binnen…………..
    Fijne Paasdagen, geniet van de mooie dingen in en om huis……………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven