Recept van de week: knoflooksoep

vr 17 september 2010

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken! Vanaf vandaag zet ik elke vrijdag (zolang ik het volhoud tenminste) een van mijn recepten op dit weblog. Ze zijn niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Voor meer recepten: zie mijn kookboek hier.

Ingrediënten:

1 liter bouillon (runder of kip)
1 grote ui
1 hele bol knoflook
1 preitje (alleen het wit)
1 losgeklopt ei
2 eetlepels olijfolie
1 rood pepertje
1 bosje peterselie

Bereiding:

Trek de bouillon van runderschenkel of kipkarkas, of gebruik een kant-en-klare fond. Apart houden. Pel de bol (dus alle tenen) knoflook, snij twee tenen in dunne plakjes en hou ze apart. Doe de olijfolie in een ruime pan en fruit daarin de fijngesnipperde ui. Laat even smoren op laag vuur tot er wat vocht vrijgekomen is. Stop de tenen één voor één in de knijper en pers die boven de uienprut uit. Even laten meesmoren, maar oppassen dat de knoflook niet bruin wordt, want dan wordt ie bitter. Voeg de bouillon toe en breng alles onder regelmatig roeren aan de kook. Snij intussen het preitje en het ontpitte pepertje ragfijn, hak de peterselie fijn. Klop het ei los in een kommetje. Als de bouillon aan de kook is gekomen, prei, pepertje en peterselie toevoegen, plus de dunne plakjes knoflook. Een paar minuten laten meekoken, daarna het vuur uitdraaien en het losgeklopte ei onder goed roeren aan de soep toevoegen, zodat er sliertjes ontstaan.
Lekker met geroosterd brood en vooral met een groot glas rode wijn erbij; dat helpt meteen de knoflookdampen te verdrijven.

2 gedachten over “Recept van de week: knoflooksoep”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven