Recept van de week: Kalkoenfilets met mozzarella

vr 6 mei 2011

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten :
4 dunne kalkoenfilets
4 plakjes rauwe ham (Parma, Bayonne)
2 bolletjes mozzarella
½ bosje fijngehakte basilicum
1 glas droge witte wijn
olijfolie/boter

Voor de saus:
150 gram zachte verse geitenkaas (of Boursin iod)
½ bosje fijngehakte bieslook
versgemalen peper

Bereiding :
Leg de filets zo plat mogelijk uit op het schone aanrecht of een plank; rol ze eventueel nog wat platter met de deegroller of een lege wijnfles tot mooi ‘verpakkingsmateriaal’, want ze worden gevuld.
Bedek elke filet voor de helft met een plakje rauwe ham, een half bolletje mozzarella en wat fijngehakte basilicum. Klap de filets dubbel en steek de zijkanten vast met prikkertjes, of naai ze dicht met keukentouw.
Doe een flinke scheut olijfolie en een klont boter in een ruime braad- of koekenpan en laat heet worden. Schroei de filets aan twee kanten dicht, zo’n twee minuten voor elke kant. Zet het vuur helemaal laag, giet er de witte wijn bij, doe het deksel op de pan en laat circa tien minuten sudderen; draai de filets na vijf minuten om.
Hak intussen de bieslook fijn en doe die met de geitenkaas en flink wat versgemalen peper, in een (steel)pannetje. Doe er een paar eetlepels van het kookvocht bij en laat alles onder goed roeren op laag vuur smelten. Pas op: het mag niet koken! Draai het gas uit zodra de saus smeuïg gesmolten is. Verdeel de kalkoenfilets over de borden en giet er de saus over. Lekker met bijvoorbeeld broccoli en pasta, waarmee ook de saus goed combineert.

2 gedachten over “Recept van de week: Kalkoenfilets met mozzarella”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven