Recept van de week: Chèvre met balasamico

vr 26 augustus 2011

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Een zomers warmweerhapje dat ook smaakt als het regent. Dan heb je in elk geval de zon op je bord, want van de weersverwachting voor Nederland moet je het niet hebben.

Ingrediënten:
malse slablaadjes (binnenwerk)
100 gram zwarte olijven
6 cl balsamico-azijn
8 eetlepels room (geen slagroom)
8 eetlepels melk
2 eetlepels fijngehakte bieslook
1 fijngesnipperd uitje
180 gram geitenkaas (rolletje, zonder korst)
een paar radijsjes (facultatief)
peper uit de molen

Bereiding:
Ontpit de olijven en hak ze fijn. Prak in een kom de geitenkaas fijn met een vork, doe er de fijngehakte bieslook, het gesnipperde uitje, de room, de melk en de fijngehakte olijven bij, en meng alles goed door elkaar. Laat in de koelkast opstijven.
Doe de balsamico in een pannetje en laat op een heel laag pitje zachtjes inkoken tot 1/3. Pel de slablaadjes uit de krop, was ze en droog ze in de slacentrifuge. Verdeel ze over vier borden. Verdeel het kaasmengsel over de blaadjes, draai er wat peper uit de molen overheen en giet er een plasje van de ingekookte balsamico omheen. Eventueel opleuken met een paar frivool ingesneden radijsjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven