Recept van de week: Nazomerspiesjes met aïoli

vr 9 september 2011


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.

Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Morgen mooi weer, dus misschien wel de laatste gelegenheid van de zomer voor de barbecue. Maak vandaag vast de marinade zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken.

Ingrediënten:
4 kip- of kalkoenfilets
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gele kerrie
1 theelepel cayennepeper
sap van 1 citroen
laurierblaadje
zout
4 grote tomaten
1 kleine paprika
1 ui
1 grote courgette

Bereiding:
Maak een marinade van olijfolie, citroensap, kurkuma, gember, kerrie, laurierblaadje, cayennepeper en zout; kluts alles goed door elkaar. Snij het vlees in blokjes van zo’n 3 cm en meng ze door de marinade. Laat alles een nachtje in de koelkast staan. Snij de tomaten in vieren, haal het zaad eruit en snij de parten in tweeën. Doe hetzelfde met de paprika, zodat ook die in stukjes van circa 3 cm is verdeeld. Snij de courgette (niet schillen) in plakken van circa een cm dik.
Pel de ui en snij in parten. Rijg alle ingrediënten -plus het gemarineerde vlees- om en om aan spiesjes. De spiesjes kunnen (onder regelmatig keren) geroosterd worden op de barbecue, gegrild in de oven of in de grillpan, of gewoon in een scheutje olijfolie gebakken worden in de koekenpan.
Lekker met aïoli: kijk hier voor het recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar top