Recept van de week: Smelt-Camembert

vr 11 november 2011


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Mooi voor op een sombere winteravond: een tot warme blubber gesmolten kaasje dat je met doosje en al in de open haard hebt gestoken. Goed glas wijn erbij, helemaal happy. Maar ’t kan ook zonder knappend haardvuur, gewoon in de oven. Ook troostrijk en net zo lekker.

Dit recept komt uit mijn nieuwe kookboek Hemelse toetjes, vanaf 1 december in de winkel.

Ingrediënten:
4 blini’s
4 kleine Camembertkaasjes (doosjes niet weggooien!)
boter
paar blaadjes dragon of bieslook

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de kaasjes uit de doosjes, verwijder het papier, en snij ze in stukjes. Leg in elk Camembertdoosje een blini en verdeel er de in stukjes gesneden kaas over, samen met de fijngesneden kruiden en een klontje boter. Laat ongeveer 8 minuten in de oven smelten. Leg ze op een bord en lepel ze meteen leeg. Lekker met een stukje brood erbij. En vanzelfsprekend een goed glas wijn.

2 gedachten over “Recept van de week: Smelt-Camembert”

 1. Renee,

  Verlaag je na het voorverwarmen van de oven de temperatuur ?
  Vliegen die doosjes niet in de brand?

  Ron Boslooper
  24300 Abjat sur Bandiat
  3295TM Binnenmaas (in de winter)

  PS ik lees je stukjes altijd met veel plezier.

  1. Dag Ron,
   Nee hoor, dat is nergens voor nodig, en de doosjes vliegen niet in brand. Maar kijk wel even tijdens het smeltproces wanneer de kaasjes lekker uitgeblubberd zijn; dan kunnen ze uit de oven. Kan trouwens best zijn dat jouw oven warmer of kouder is bij de aangegeven 180 graden dan de mijne (ik geef de temperatuur als indicatie); dat wisselt nogal, dus goed in de gaten houden kan geen kwaad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven