Recept van de week: Kipfilets met verse vijgen

vr 31 augustus 2012

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Gisteren in de tuin de eerste verse vijgen van het seizoen gescoord. En daar moet je dan wat mee hè. Nog te weinig voor volle potten jam, en een beetje teveel voor in de ontbijtyoghurt. Het werd dus onderstaand recept, waarin ze een smakelijke bijrol vervullen.

Ingrediënten:
4 kipfilets
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 citroen
½ bosje peterselie
½ theelepel gemberpoeder
snufje saffraan
½ liter witte wijn
400 gram verse vijgen
½ theelepel kaneel
3 eetlepels honing
zout, versgemalen peper
olijfolie

Bereiding:
Pel de ui en snipper de ui, pel de knoflook en snij die in plakjes. Hak de peterselie fijn. Doe een scheut olijfolie in een braadpan, laat heet worden en bak de kipfilets snel aan. Leg ze apart, en fruit in dezelfde olie de ui en de knoflook goudbruin. Voeg de witte wijn toe, plus de gember en de saffraan. Doe de kipfilets er weer bij en laat circa 30 min. pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de verse vijgen toe (heel laten!), plus de kaneel en de honing. Laat nog circa 10 minuten pruttelen. Verdeel de kipfilets en de vijgen over de borden en schep de saus eromheen. Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer met schijfjes citroen.

2 gedachten over “Recept van de week: Kipfilets met verse vijgen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven