Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Heet! We zijn vandaag door de 41 ºC gegaan. Het is dus even geen dikke-taarten-weer nu. En dan heb ik het over de betere bakwerken hè, niet over achterwerken. Ik zeg het er maar even bij, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn tegenwoordig: voor je het weet sta je op Twitter als #SheToo, word je van van alles en nog wat beschuldigd en kun je je verdere carrière wel vergeten. Ik bedoel, als er nou zelfs al een petitie teen een nieuwe Netflix-serie door ruim 200.000 mensen wordt ondertekend, nog voor er éen aflevering vertoond is…
Insatiable (Onverzadigbaar: zie hier de trailer) gaat over een dikkerdje dat op school wordt gepest, een klap voor d’r kop krijgt en daardoor maanden niet normaal kan eten. Ze komt op school terug als een beeldschone slanke den en neemt keihard wraak. ‘Fatshaming!’ werd er meteen geroepen. ‘Satire, en nog flink over de top ook’, vindt Netflix, de regisseur beoogde juist het tegendeel.’
Daar krijg ik het dus warm van. Zo warm, dat ik zelfs aan het ijsmaken ben geslagen. En ik hou helemaal niet van ijs!

Ingrediënten:
1400 gram aalbessen
2 sinaasappels
400 gram fijne kristalsuiker
20 cl water
2 eiwitten

Bereiding:
Pers de sinaasappels uit.
Hou een paar stelen met aalbessen apart voor de garnering.
Strip de rest van de aalbessen van de steeltjes en druk ze boven een ruime kom – beetje bij beetje – door een fijnmazige zeef, zodat alleen het sap in de kom komt. Gooi de pitjes en de schilletjes weg.
Breng in een pan het water met de suiker aan de kook, laat zo’n 2 minuten pruttelen en laat de massa dan afkoelen tot lauwwarm.
Voeg het aalbessensap en het sinaasappelsap toe en roer alles even door elkaar.
Doe de massa over in een vriesbestendige kom, bak of doos en zet die in de diepvries.
Klop intussen de eiwitten zo stijf mogelijk.
Als de aalbessenmassa zo goed als (maar niet helemaal) bevroren is, even goed met een vork doorroeren. Dan voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten er doorheen spatelen.
Laat de massa nog minstens een uur in de diepvriezer opstijven.
Serveer het ijs in een coupe of op een bordje en versier rijkelijk met de achtergehouden aalbessen. Geef er een koud glaasje bubbeltjesrosé (jawel, die bestaat) of prosecco bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven