Recept van de week: geitensnackjes

vr 12 november 2010

Categorieën: , ,

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Geschikt als borrelhapje of bijgerechtje.

Ingrediënten:
Voor het deeg:
1,2 dl olijfolie
120 gram gesmolten boter
1,2 dl warm water
1 theelepel zout
500 gram gezeefde tarwebloem

Voor de vulling:
400 gram zachte verse geitenkaas
1 bosje bieslook (gesnipperd)
2 tenen knoflook (uit de knijper)
versgemalen peper
gedroogde oregano

1 losgeklopt ei
olie om te frituren

Bereiding:
Voor het deeg:
Verwarm olie en boter samen ‘au bain marie’ tot de boter gesmolten is. Doe in een mengkom en voeg het warme water en het zout toe. Doe er beetje bij beetje de bloem bij en kneed net zo lang tot er een stevige deegbal ontstaat. Bestuif het werkblad met bloem en rol de bal zo dun mogelijk uit. Steek er rondjes uit (bijvoorbeeld met een breed glas, of met een koekjesvorm).
Voor de vulling:
Doe de kaas met de uitgeknepen knoflook, de bieslook en de peper in een kom en meng alles goed door elkaar.

Besmeer de randen van de deegrondjes met losgeklopt ei. Leg op de ene helft van elk deegrondje een lepel kaasvulling, klap de andere helft eroverheen en druk goed aan met de tanden van een vork. Bestrijk de bovenkant van elk halvemaantje met losgeklopt ei en strooi er wat gedroogde oregano over. Verhit de frituurolie en bak de halvemaantjes in enkele minuten goudbruin. Laten uitlekken op keukenpapier. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven