Recept van de week: Nougat glacé (noga-ijs)

vr 29 juli 2011

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Warm weer op komst! Dus niet te lang in de keuken, maar wel een lekker fris toetje in de aanbieding. Succes verzekerd.

Ingrediënten:
150 gram geconfijte vruchtjes
60 gram suiker
30 gram glucose/druivensuiker (desnoods poedersuiker)
25 gram geschaafde amandelen
40 gram gepelde pistachenootjes, fijngehakt
2 eiwitten
25 cl slagroom
50 gram honing
2 perziken
aardbeien- of frambozensaus (of -siroop)

Bereiding:
Grilleer de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Hak de pistaches en de geconfijte vruchtjes fijn. Klop de eiwitten stijf in een kom. Breng de honing met de suiker en de glucose aan de kook en spatel het mengsel meteen door de eiwitten. Goed blijven roeren tot de massa is afgekoeld. Roer de slagroom, de geschaafde amandelen en de fijngehakte pistaches en geconfijte vruchtjes erdoor. Doe alles over in een vorm en laat minstens 3 uur in de vriezer opstijven. Verdeel over de borden, versier met stukjes verse perzik (zonder vel) en giet er een klein plasje siroop omheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven