Recept van de week: Millefeuille met aardbeien


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Met het mooie weekeinde op komst, een echte nazomerklassieker. Om je vingers letterlijk bij af te likken, en gemaakt in een handomdraai.

Ingrediënten:
500 gram aardbeien
6 velletjes feuilletée-deeg
40 cl (slag)room
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Trek de blaasjes feuilletée-deeg voorzichtig van elkaar, snij ze in tweeën en leg ze (zonder papier) op een ingevette bakplaat. Laat ze in circa 15 minuten knapperig worden. Maak intussen de aarbeien schoon en halveer ze, maar hou vier hele vruchten apart voor de garnering.
Klop de slagroom zo stijf mogelijk met de suiker en de vanillesuiker. Doe de massa in een spuitzak (of gebruik anders een vork) en verdeel een dikke laag slagroom over de eerste vier halfjes feuilletée-deeg. Druk er een laagje aardbeienhalfjes in (pas op dat de slagroom niet over de zijkant blubbert) en leg er een tweede halfje feuilelletée-deeg op. Herhaal de procedure, met een derde feuilletéeflapje als toplaag. Bestooi rijkelijk met poedersuiker en versier met een hele aardbei. Bewaar tot het opdienen in de koelkast.

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

Eén gedachte over “Recept van de week: Millefeuille met aardbeien

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: