Hartige amandelkoekjes

vr 25 november 2011

Categorieën:


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Lekker bij de borrel, of met een mooi glas wijn en een stukje kaas erbij.

Ingrediënten:
125 gram amandelmeel
75 gram bloem
1 ei
50 gram roomboter
100 gram zwarte olijven (ontpit, fijngehakt)
1 eetlepel citroenrasp
2 eetlepels tomatenpuree
1lente-uitje
snufje zout
tijm en oregano
verse amandelen

Doe het amandelmeel, de bloem, het ei, de boter, de olijven en de citroenrasp (was eerst de citroen en rasp er dan het buitenste geel af) in een ruime kom en kneed alles tot een soepel deeg. Haal de buitenste pel van het lente-uitje af en snipper het fijn. Voeg zout, tijm en oregano toe naar smaak, doe de tomatenpuree erbij. Kneed opnieuw alles goed door elkaar. Laat de massa op een koele plaats een half uurtje rusten. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes ter grootte van een forse bitterbal, druk ze een beetje plat en druk in elk balletje een amandel. Bak de koekjes in 30 minuten goudbruin en knapperig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven