Recept van de week: Tomatencake

vr 9 maart 2012

Categorieën: , ,


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:
3 eieren
170 gram bloem
1 zakje ‘levure chimique’ (bakpoeder/dubbelkoolzure soda)
8 cl + 1 eetlepel olijfolie
12 ½ cl melk
70 gram geraspte gruyère
200 gram mozzarella
100 gram zongedroogde tomaatjes op olie
8 grote basilicumbladeren
peper en zout

Bereiding:
Snijdt de tomaatjes fijn. Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de tomaatstukjes circa 10 minuten met wat zout en peper naar smaak, sudderen. Laat afkoelen. Voeg de in blokjes gesneden mozzarella en de fijngehakte basilicum toe. En roer even door.
Kluts de eieren, de bloem en de ‘levure chimique’ door elkaar. Voeg er beetje bij beetje eerste de olie, en daarna de melk (op kamertemperatuur) bij; goed blijven roeren. Meng er dan de gruyère doorheen, voeg op het laatst het tomaat/mozzarellamengsel toe.
Doe de massa over in een beboterde cakevorm en bak circa 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. De cake is gaar als u er een prikker in kunt steken die er schoon weer uitkomt. Laat een kwartiertje afkoelen voor u de vorm leegschudt.

2 gedachten over “Recept van de week: Tomatencake”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven