Recept van de week: Gâteau à la brousse

vr 2 maart 2012

Categorieën: ,

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Taart met verse geiten- of schapenkaas; iets tussen chêvre en ricotta in.
Wordt hier in Zuid-Frankrijk ook wel fiadone (Provence) of brocciu (Corsica) genoemd. In mijn recept stop ik ook kokos, maar je kunt er bijvoorbeeld eveneens fijngehakte abrikozen ofzo aan toevoegen.

Ingrediënten:
3 eieren
3 eetlepels gemalen kokos
70 gram suiker
3 eetlepels maïzena
1 zakje levure chimique (dubbelkoolzure soda, bakpoeder)
400 gram brousse
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels citroensap

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheidt de eieren en klop de eiwitten (met de mixer) stijf met wat van de suiker. Roer de eierdooiers los en doe ze samen met de kokos, de maïzena, de levure chimique, de vanille suiker en het citroensap bij de eiwitten en roer alles goed door elkaar. Doe de brousse erbij en meng het met de mixer (lage stand) tot een mooi glad deeg.
Beboter een springvorm en giet het deegmengsel erin. Schudt de vorm een beetje om alles gelijkmatig over de bodem te verdelen.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in 30-35 minuten af. De bovenkant moet lichtbruin zijn, als je er een prikker in steekt moet die er schoon weer uitkomen. Anders wat langer laten bakken. Het wordt geen hoog opgerezen taart, meer een dikke koekplak.
Eerst een beetje laten afkoelen voor u de springvorm opent, daarna met bodem en al op een rooster verder laten afkoelen. Als de taart aan de bodem plakt, voorzichtig lossnijden met een lang mes, of door er een draad garen onderdoor te halen.

2 gedachten over “Recept van de week: Gâteau à la brousse”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven