Recept van de week: Zomersoesjes

vr 13 juli 2012

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Je wilt weleens wat anders, als het warm is, en anders misschien ook wel; als het maar een beetje zomers is. En omdat het morgen quatorze juillet is, mag het best een beetje feestelijk ook. Zomersoesjes dus; een béétje meer moeite, maar wel heel erg feestelijk lekker! Bon app!

Ingrediënten:
150 gram bloem
100 gram boter
4 eieren
3 rijpe mango’s
6 rijpe kiwi’s
1 limoen (of kleine citroen)
400 gram suiker
15 gram Maïzena
1 theelepel zout
water

Bereiding:
Boen de citroen schoon, snij in tweeën, pers uit en haal het geel van de schil eraf. Breng een ½ liter water aan de kook, doe er 300 gram suiker, de citroenschil en het -sap erbij, laat vijf minuten zachtjes inkoken tot een mooie siroop. Schil de mango’s, verwijder de pit, snij het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze bij de siroop. Laat afkoelen en zet weg in de diepvries.
Breng 25 cl water aan de kook met 1 eetlepel suiker, het zout en de in blokjes gesneden boter. Haal van het vuur, doe er in één keer de bloem bij en roer alles snel en flink door elkaar. Zet weer terug op een laag pitje, maar blijf roeren tot het deeg een bal vormt. Haal weer van het vuur en meng er één voor één de eieren door, tot er een glad deeg ontstaat. Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 180 graden. Schep met een lepel balletjes ter grootte van een pingpongbal op de plaat, zorg voor voldoende tussenruimte, en laat de soesjes in circa 25 minuten gaar worden en rijzen. Laat afkoelen en snij een ruim kapje af van elk soesje.
Snij de kiwi’s in tweeën en lepel het vruchtvlees eruit. Verwijder eventueel harde stukjes, prak de rest fijn. Breng opnieuw 20 cl water aan de kook met de rest van de suiker en de fijngeprakte kiwi’s. Bindt met de Maïzena, die u eerst oplost in een scheutje koud water. Druk de massa door een zeef (of gebruik een passeerzeef) en laat afkoelen.
Vul de soesjes met het ijskoude mangomengsel, zet de kapjes er weer op, verdeel ze over de borden en schep er de kiwisaus overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven