Recept van de week: Voetbalslaatje

vr 13 juni 2014

00000327Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Vrijdag de 13e vandaag, dus ik kijk de hele dag al uit naar naderend onheil. Het leek er even op toen vanmorgen een vreemde combine van lampjes op het dashboard van de auto begon te knipperen. Maar volgens de bevriende autotechnisch ingenieur kon het geen kwaad en ging het vanzelf weer over na een stukje rijden. Het ging vanzelf weer over na een stukje rijden. Verder werd na een protestactie van zo’n anderhalve week zowaar de post weer afgeleverd door de posteuze met wie ik in onmin leef; ze nam blijkbaar geen risico vandaag. Het rommelende onweer in de verte hield het na een uurtje rommelen voor gezien, dus moet de echte klap nog steeds komen. Ik hou het op de wedstrijd Spanje-Nederland vanavond. Nee, ik ga er niet bij voorbaat vanuit dat Nederland verliest, ik denk eerder aan een gelijk spelletje. Spanje is niet in vorm, Nederland moet ik het nog maar zien waar maken. Ik vermoed een dodelijk saaie voetbalavond. Gelukkig is er al om 18.00 uur Mexico-Kameroen. Dat zou best eens kunnen knallen. Ik ben er klaar voor, en de salade voor in de rust is ook zo klaar. Simpel en snel, uitgebreid souperen doen we later wel. Tijdens/na Spanje-NL of zo…..

Ingrediënten:
4 grote rijpe tomaten
2 goed rijpe avocado’s
2 bolletjes mozzarella
4 blaadjes verse basilicum
2 eetlepels geraspte parmesan
zout, peper uit de molen
olijfolie
balsamico-azijn

Bereiding:
Snij de tomaten in plakken, haal de pitten uit de avocado’s, schil ze en snij ze eveneens in plakken.
Laat de bolletjes mozzarella uitlekken en snij ook die in plakken.
Versnipper de basilicumblaadjes.
Verdeel de tomaat, avocado en mozzarella over vier kommetjes of bordjes.
Bestrooi met een snufje zout, een draai uit de pepermolen, vervolgens de gesnipperde basilicum en de geraspte parmesan.
Besprenkel met olijfolie en balsamico-azijn.
Stukje stokbrood erbij, scoren maar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven