Recept van de week: bruschetta

vr 20 juni 2014

bruschetta
Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Morgen fête de la musique (klik hier). De bedoeling is dat er dan in heel Frankrijk echt overal feestelijk muziek gemaakt wordt, maar dat ligt dit jaar hier en daar een beetje moeilijk door stakingen (van bijvoorbeeld de seizoenwerkers) en boycots (Parijse caféhouders zijn de strenge controles zat). Bij ons op het dorp trekt niemand zich daar gelukkig wat van aan, dus gaat als vanouds het plankier dat als podium dienst doet, op de drenkbak naast de fontein voor het café, hangen er lampjes-guilandes langs de boulebaan en wedijvert de rock onderin het dorp met de muzette bovenin. Daar wil je wel bij zijn, zeker nu het weerbericht eindelijk een bijbehorende zomerse dag in het vooruitzicht stelt.
Een snelle, hap dus, want geen tijd te verliezen: bruschetta. Kan op vele manieren worden klaar gemaakt, maar ik vind deze wel erg lekker. Bonne fête!

Ingrediënten:
4 sneden stevig boerenbrood
2 grote tomaten
4 zongedroogde tomaatjes
12 zwarte olijven (ontpit)
1 teen knoflook
rolletje geitenkaas
1 eetlepel pesto
4 grote basilicumbladeren
1 theelepel herbes de provence
olijfolie
peper uit de molen

Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Haal kop en kont eraf en snij de tomaten in dunne plakken.
Snij de zontomaatjes en de basilicumbladeren in dunne reepjes, snij de olijven in ringetjes.
Snij van het rolletje geitenkaas 16 plakjes (geen kontjes).
Grill intussen de sneden brood aan twee kanten goudbruin, pel en snij de knoflookteen doormidden en wrijf de sneden daar stevig mee in.
Besmeer de sneden met pesto, draai er wat peper uit de molen overheen en beleg met de plakken tomaat. Verdeel daar de zontomaatjes, de olijfringetjes en de reepjes basilicum over (hou wat basilicumsnippers of olijvenringetjes achter voor de garnering). Leg de plakjes geitenkaas er bovenop en bestrooi ze met de herbes de provence.
Leg de sneden op een rooster onder de hete grill tot de kaas gesmolten is.
Meteen serveren. Er kan vanzelfsprekend een sprankelend glas rosé bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven