Recept van de week: Bananen/choco muffins

vr 11 mei 2018

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland en België verkrijgbaar zijn, te maken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Goed, moet je niet doen, als er mooie bananen op de markt in de aanbieding zijn ook echt een paar ferme trossen inslaan. Na banaan uit het vuistje, banaan op brood, banaan met limoncello-room als toetje, geflambeerde banaan, Indische pisang goreng, bananensmoothie, bananencake, bananenbrood, bananenkwarktaart en bananensalade was ik wel zo’n beetje door m’n ideeën, maar niet door de voorraad heen. Ik bladerde eens wat door het internet en zowaar: een simpel receptje voor bananenmuffins. Dat leek me wel wat.
Viel in de praktijk vies tegen: kleffe propjes, kraak noch smaak, misschien iets té simpel. Dat moest beter kunnen. Na een beetje experimenteren (de honden en de kat lusten nu verplicht ook banaan) rolde er onderstaand receptje uit. ‘Niet verkeerd’ zou m’n neef Sjaak gezegd hebben.

Ingrediënten:
4 eieren
2 rijpe bananen
50 gram pépites (brokjes) chocolat noir (of verbrokkelde reep)
125 gram rozijnen
1 zakje vanillesuiker
1 zakje levure chimique (bakpoeder)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Breek de eieren in een ruime kom en kluts ze met een mixer schuimig. Mix er dan het zakje vanillesuiker en de levure doorheen.
Pel de bananen en prak ze fijn in een diep bord, doe ze bij de eieren in de kom.
Voeg er de rozijnen en de choco-brokjes aan toe, mix alles nog even door elkaar op de laagste stand.
Verdeel het mengsel over een muffinbakvorm (die van mij produceert 24 kleintjes) of losse muffinvormpjes, maar dat laatste is wel een heel geknoei.
Zet de vorm(pjes) in het midden van de voorverwarmde oven en laat alles in circa 20-30 minuten gaar worden en rijzen. De muffins zijn goed als ze bruin beginnen te kleuren en stevig sponsachtig aanvoelen als je er met je vinger op duwt.
Lekker bij de koffie, als ontbijthapje, maar met een glaasje prosecco erbij ook prima als dessert.

2 gedachten over “Recept van de week: Bananen/choco muffins”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven