Recept van de week: Verse vruchtentaart

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ik weet niet meer van wie ik dit recept ooit kreeg, en ook niet meer hoe de oervorm eruit zag; ik heb er telkens weer een beetje aan geknutseld, tot het precies was zoals ik het hebben wilde. Dus voel je vooral vrij om verder te knutselen.

Ingrediënten:
200 gram kaakjes (digestives, volkoren)
6 eetlepels gesmolten boter
500 gram mon chou-kaas
2 eieren, plus 1 eierdooier
150 gram suiker
citroensap
jam/confiture naar keuze
500 gram vers fruit (aardbeien, druiven, banaan, bessen, meloen, kiwi, mandarijn enz.)

Bereiding:
Was en schil -zo nodig- het fruit, verdeel in stukjes, partjes, halfjes, al naar gelang de fruitsoort. Smelt de boter in een pannetje (niet laten koken!), verkruimel de kaakjes in de keukenmachine, doe er de boter bij en maal goed door elkaar. Beboter een springvorm en bedek de bodem en de zijkanten met het kaakjesmengsel. Mix de mon chou samen met de suiker, 2 eieren en 1 eierdooier, plus een scheutje citroensap, in een ruime kom tot een egale massa. Bedek er de kaakjesbodem mee. Bak in een op 175 graden voorverwarmde oven gedurende zo’n 25 minuten. Laat afkoelen, verwijder de zijkant van de springvorm en laat de taartbodem op een bord glijden. Besmeer dik met jam of confiture en beleg dubbeldik met het fruit.

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

6 gedachten over “Recept van de week: Verse vruchtentaart

 • vr 15 juni 2012 om 11:07
  Permalink

  Jippie René die ga ik maken voor de zondag lunch aangezien ik nog nooit
  kaakjes heb gekocht , waar moet ik die zoeken bij de koekjes afdeling?
  sorry daar kom ik nooit.

  mail mij even en heten ze digestives?

  Beantwoorden
  • vr 15 juni 2012 om 11:38
   Permalink

   Dag Susan,
   Ja, ze heten digestives, en je kunt ze op de koekjesafdeling van grote supermarkten vinden, of ook wel bij de buitenlandse producten (de originele -McVitie’s- komen uit Engeland), maar gewone volkorenkoekjes voldoen ook prima, en zelfs met een bodem van reguliere Franse kaakjes kom je een heel eind.

   Beantwoorden
 • zo 17 juni 2012 om 22:55
  Permalink

  Renée,

  vandaag het repas gehad met vrienden en de vruchtentaart gemaakt
  was geweldig dus dat ga ik meer doen.
  bedankt.

  Susan

  Beantwoorden
 • do 21 juni 2012 om 17:28
  Permalink

  hoi Renée, ik heb ‘m gemaakt hoor en hij is echt geweldig lekker! bij gebrek aan digestives, bastognekoeken gebruikt. Echt lekker (en) simpel:-)

  groet Agnes

  Beantwoorden
  • do 21 juni 2012 om 17:50
   Permalink

   Dag Agnes,
   Wat een goed idee, bastognekoeken, al vind ik ze wel een beetje uitgesproken van smaak. Maar zoals ik al zei, ’t is echt een taart om lekker verder mee te knutselen tot je hem helemaal hebt zoals je hem hebben wilt.

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: