Recept van de week: Simpel appeltaartje

vr 18 januari 2013

Tarte Tatin
Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Na een pittige griep voor het eerst weer kunnen ruiken, en dat moet beloond worden. Appeltaart! Waarvan de heerlijke geur je al vanuit de oven tegemoet komt dampen. En omdat we niet meteen weer uren in de keuken willen staan, houden we het simpel en snel.

Ingrediënten:
4 grote, zoetzure appels
100 à 150 gram rozijnen
1 bakje yoghurt (125 gram)
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 zakje droge gist
100 gram suiker
100 gram bloem
1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding:
Meng in een ruime kom de eieren, de yoghurt, de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Meng er beetje bij beetje de bloem bij, daarna de gist, de olie, en roer er tot slot de rozijnen door.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil intussen de appels, snij ze in partjes en haal de klokhuizen eruit. Vet een bakvorm in, bestuif met wat bloem en beleg de bodem met de appelpartjes. Verdeel het rozijnendeeg erover en bak in 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de vorm afkoelen, schudt de taart eruit op een bord en keer dan om op een tweede bord. Snij in punten.

4 gedachten over “Recept van de week: Simpel appeltaartje”

 1. Lekker rene, ga het gelijk doen, kom net vd Molen de Krijgsman in Oosterblokker vior mijn meel en zo. Het is hier in Zwaag nh -3, maar kunnen niet wachten om weg te gaan eind mrt, groet dick bovenberg

  Sent by a mobile device.

  Op 18 jan. 2013 om 12:22 heeft “Kijk, Zuid-Frankrijk!” het volgende geschreven:

  > >

  1. Dag Dick,
   Troost je/leedvermaak je, hier is het +4 en ligt het ijs op het zwembad. Groot gelijk dat je pas eind maart komt, dan begint het weer een beetje het Frankrijk te worden waarvoor ik (ook) hier ben komen wonen.

 2. Nou Renée, je recept komt net te laat, heb net vandaag een appeltaart gebakken die een beetje mislukt is. Zal de jouw maar eens gauw proberen. groet, Lois

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven