Recept van de week: Broodbeignets

vr 15 februari 2013

Clipboard03
Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Het klinkt oorverdovend saai, broodbeignets. Maar het is een hartverwarmend hartig hapje. Zeker als je al een beetje hoopte op het voorjaar en je ’s ochtends toch weer ijskristallen staat te schrapen. Dan denk je: warme lunch! En vlug een beetje. Kan. En best kans dat je er alles al voor in huis hebt. Anders ff snel shoppen!

Ingrediënten:
250 gram oud brood
½ rode paprika
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
½ bosje platte peterselie
½ liter melk
2 eieren
2 eetlepels bloem
1 ons rauwe ham of salami, naar keuze
1 eetlepel herbes de provence
1 volle theelepel sambal
eventueel zout, maar wees er bescheiden mee
olie om te bakken/frituren

Bereiding:
Snij de paprika in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees van een helft in kleine stukjes. Pel en hak de ui fijn, pel de knoflook, snij de peterselie fijn, zonder de steeltjes, en de ham of salami in stukjes. Giet de melk in een kom en doe er het brood -in stukjes- bij; laat even weken. Giet af en pers het brood zoveel mogelijk uit. Doe het brood met alle fijngesneden ingrediënten, de ‘herbes’ en de sambal in een kom, pers de knoflook er boven uit. Doe er de eieren en de bloem bij en meng alles goed door elkaar tot een dikke massa. Verdeel de massa in porties ter grootte van een platte oliebol.
Verhit de olie in een braadpan (ik gebruik liever een wok) en bak/frituur de beignets tot ze goudbruin zien. Ze horen vanzelf om te draaien, maar als dat niet lukt, even een handje helpen. Laat uitlekken op keukenpapier.
De beignets kunnen warm of koud gegeten worden.

3 gedachten over “Recept van de week: Broodbeignets”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven