Recept van de week: Raviolisalade

vr 24 mei 2013

saladepastaVoor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboeken.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ik geef het geloof ik maar op. De lente bedoel ik. Vannacht vroor het in Nederland, ik loop in Zuid-Frankrijk te bibberen in m’n wintertrui (zie mijn blogje van gisteren). En de bergetappe van vandaag in de Giro d’Italia, die zo’n beetje bij mij om de hoek wordt verreden, is afgelast wegens hevige sneeuwval, storm, en een gevoelstemperatuur van -20. Toch zijn er altijd optimisten die roepen dat het weer zich uitstekend leent voor een zomerse maaltijdsalade, maar dan wel met een “warm element, voor de winterse touch”. Bon. Deze is voor jou Elisabeth. En mocht het weer ooit opknappen, dan kun je ‘m ook helemaal afgekoeld eten. Ik hou het vandaag maar even op lauwwarm. Met een glas rood graag; van koude rosé krijg ik nu de rillingen.

Ingrediënten:
500 gram ravioli met (wal)noten en roquefort
250 gram verse, zachte geitenkaas
100 gram geraspte parmesan
1 krop krulsla
24 kerstomaatjes, of 4 grote tomaten
½ bosje verse basilicum
½ citroen (sap)
olijfolie
zwarte peper uit de molen, snufje zout

Bereiding:
Was de sla en snij in repen, verdeel over vier diepe borden.
Snij de kerstomaatjes doormidden, of snij de grote tomaten in tweeën, haal het zaad eruit en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Snij de basilucumbladeren in dunne reepjes.
Klop in een kom een flinke scheut olijfolie, het sap van de halve citroen, een snufje zout en een paar stevige draaien versgemalen peper tot een smeuïge saus. Blijft ie te dun, dan nog wat olijfolie toevoegen en opkloppen. Roer er de basilicum door en zet weg.
Kook de ravioli (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in ruim water met een scheut olijfolie, beetgaar. Giet af in een vergiet en doe terug in de pan. Voeg er de geitenkaas aantoe, en laat die op heel laag vuur even smelten onder voorzichtig omroeren; met een pollepel, een vork prikt de deegkussentjes stuk.
Doe er de (kers)tomaten bij, roer nog even om, en verdeel over de slaborden.
Giet er de saus overheen, en zet de parmesan ernaast, voor de doorgewinterde kaasliefhebber.

2 gedachten over “Recept van de week: Raviolisalade”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven