Recept van de week: Tarte au thon

vr 18 februari 2011

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten :
75 gram boter
150 gram bloem
mosterd
70 gram geraspte gruyère of emmental
2 à 3 tomaten
crème fraîche
1 blik tonijn naturel (500 gram)
½ glas water
herbes de provence
zout en peper

Bereiding :

Voor de bodem: laat de boter smelten in een ruime pan, met een half glas water en een snufje zout. Haal van het vuur en voeg de bloem toe, roer goed met een houten lepel tot een mooie bal ontstaat. Vet een taartblik in en verdeel de deegbal gelijkmatig over de bodem en de zijkant. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Voor de vulling: bestrijk de taartbodem dun met mosterd. Giet het vocht van de tonijn en maak enigszins fijn met een vork; verdeel over de taartbodem en bestrooi met peper en zout naar smaak. Strooi de geraspte kaas over de laag tonijn. Snij de tomaten in dunne plakjes en bedek er de kaas mee. Verdeel daar de crème fraîche over. Strooi er ruimhartig herbes de provence over.
Verwarm de oven voor op 180/200 graden en laat de taart in het midden ervan in zo’n 30 minuten gaar worden. Kan zowel warm als koud worden gegeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven