Recept van de week: aardappelsalade met tuinkruiden

vr 8 juli 2011

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:
800 gram vastkokende aardappelen (krieltjes, rattes, roseval)
12 zongedroogde tomaatjes (op olie)
150 gram stevige geitenkaas
1 kleine ui
1bosje platte peterselie
1bosje bieslook
½ bosje basilicum

Voor de vinaigrette:
1theelepel mosterd
3 eetlepels dragonazijn
6 eetlepels olijfolie
zout, peper uit de molen

Bereiding:
Boen de aardappels schoon en kook ze in de schil (geen pap laten worden). Laat ze afkoelen tot lauwwarm, snij ze in blokjes van zo’n 2 cm. Schil en snipper het uitje, snij de zontomaatjes in stukjes, hak de kruiden fijn. Snij de geitenkaas in kleine blokjes.
Maar de vinaigrette door in een ruime kom de mosterd los te roeren met de olijfolie, dan de dragonazijn er stevig doorheen klutsen tot een mooie emulsie. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Meng alle ingrediënten er doorheen; voorzichtig omscheppen tot alles goed gemengd is. Zet een poosje weg (niet in de koelkast), zodat de smaken goed in elkaar trekken. Lekker voor de lunch, maar ook bij vlees of vis van de grill/barbecue.

3 gedachten over “Recept van de week: aardappelsalade met tuinkruiden”

  1. Hallo Renee,

    MMMmmmm!!! “Rattes” ken ik niet.. :-)Schande? Heerlijk recept wat ik komende zomer-maanden zeker Vaak! zal gebruiken!! THX!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven